Boeken                                  Ik ben wel eens verbaasd als mensen zeggen dat ze weinig boeken over spiritualiteit kunnen vinden.
Zelf heb ik in de loop van de tijd aardig wat bij elkaar gesprokkeld. Zelfs de “gewone” boekenwinkel heeft tegenwoordig wel een plekje gemaakt. Vaak aangeduid met esoterie of new age. Hieronder een aantal boeken uit mijn verzameling.
Ben je op zoek naar een wat ouder boek kijk dan eens bij www.boekwinkeltjes.nl. Een groot deel van de boeken kun je ook bij mij bestellen!

Kristallengids
Judy Hall ( ISBN13 9789059203389)

Heerlijk zo'n compleet boek! Beetje basisinformatie en daarnaast een grote hoeveelheid stenen op hun (spirituele) werking omschreven. Mooi naslagwerk.

De tarot van A tot Z
Hajo Banzhaf (ISBN13 9789063785314)

Banzhaf is een Duitser die de tarot van binnen en buiten kent. Eigenlijk zijn al zijn boeken meer dan prima. Waarom dan deze? Hij is fijn in gebruik voor leggingen voor jezelf. Geeft gedetailleerde informatie over een kaart op een bepaalde plek in een legging en nog veel meer.
 
 
Tekenen van een nieuwe tijd ?
Richard Bremer (isbn 90-5501-426-5)
 
Een leuk boek om mee te beginnen. Vooral als je je afvraagt of jij nou gek bent of ? Maar er gebeuren overal in de wereld dingen die we zomaar niet kunnen verklaren. Daar staat dit boek vol mee ! Verschijningen, huilende (Maria)-beeldjes en een verlicht kruis in een raam … Het staat er allemaal in en is,waar mogelijk, onderzocht. Leuk voor de sceptische mens !
Helaas zijn de foto´s zeldzaam, maar wel erg bijzonder.
 
Een paranormaal fenomeen.
Matthew Manning (isbn 90-257-0238-4)
 
Dit boek is 30 jaar oud en niet meer nieuw te koop. Probeer het eens bij www.boekwinkeltjes.nl. Waarom dan toch hier ? Dit boek beschrijft het verhaal van Matthew Manning zelf. Al op jonge leeftijd werden hij en zijn familie geconfronteerd met vreemde verschijnselen in huis. Deze verschijnselen leken met Matthew zelf te maken te hebben en de familie beschrijft het zelf als poltergeist-activiteit. Matthew beschrijft zijn ervaringen hiermee en ontdekt dat hij een uitlaatklep vind in automatisch schrift. Het boek staat vol met bewijzen hiervan, van een simpele handtekening tot de prachtigste pentekeningen ondertekend door bekende schilders. Kunstkenners stonden versteld van deze prenten, sommige werden zelfs als origineel beschouwd.
Heel bijzonder zijn de teksten in antieke talen …..

Gevoeligheid, hoe ga je daar mee om ?
Pieter Langedijk (isbn 90-202-002-x)
 
Een van de vele Ankertjes. Deze serie van uitgeverij Ankh Hermes heeft vele voordelen. De boekjes zijn compact, zijn redelijk geprijsd en er is voor iedereen wel wat te vinden. Bovendien kun je deze serie bijna in elke boekwinkel wel vinden.
De titels die je daar niet vind kun je uiteraard bestellen.
Dit boek was een van mijn eerste boeken over esoterie en was, gelukkig, heel herkenbaar. Zo blijk ik dus niet de enige te zijn die letterlijk moe word van andere mensen ! Een hele geruststelling vooral omdat er in duidelijke taal staat omschreven wat je hier aan kunt doen. Het boekje nodigt uit om af en toe nog eens in te kijken en een oefening te herhalen.
Last van onverklaarbare moeheid, problemen met elektriciteit of koude voeten ? Beslist eens dit boekje lezen !


Werken met wierook.
Erna Droesbeke (isbn 90-6458-133-9)

Men neme een wierookstokje, steekt het aan en klaar ….
Nou nee, er kan dus veel meer met wierook. In dit boek word beschreven hoe je zelf wierook kunt maken en voor welke gelegenheid je welke geur het best kunt gebruiken. Ik heb het boek niet van voor naar achter gelezen, maar kijk het zo af en toe eens in.Zo heb ik eens heel hoopvol één van de soorten geprobeerd. Ik zal mezelf niet teveel voor gek zetten door te zeggen welke …. Maar voorlopig heeft het nog geen resultaat gehad !


Encounter
Kelly Cahill (isbn 90-202-8140-2)
 
Zouden ze dan toch bestaan die buitenaardse wezens ? Voor de schrijfster van dit boek is dat geen vraag meer.
Ze beschrijft in dit boek haar ervaringen met buitenaardse wezens. Het heeft haar haar huwelijk en een hoop vrienden gekost maar de bewijzen zijn er en ze liegen er niet om. Zo werd er in haar lichaam een driehoekig stukje metaal aangetroffen.
Bovendien hebben wetenschappers metingen gedaan op de “landingsplek” met verrassende resultaten.
Wat mij betreft had de stijl van het boek wat anders gemogen maar de boodschap is duidelijk.
Ikzelf kom liever met kaboutertjes in aanraking …..


Gered door het licht.
Dannion Binkley (isbn 90-5795-180-0)
 
Stel je zit aan de telefoon en wordt getroffen door de bliksem … Hier begint het verhaal van Dannion die op z´n zachts gezegd heel bijzonder is. Ondanks de helse pijnen en zijn lichamelijke beperkingen ontdekt hij dat hij paranormale gaven heeft overgehouden aan dit avontuur. Hij doet voorspellingen die de wereld versteld doen staan. Persoonlijk vind ik zijn contacten met de “gewone” mens veel kostbaarder. Als je wilt lezen over iemand die klinisch dood is geweest of een bijna dood ervaring heeft gehad is dit boek beslist de moeite waard.

 

Wil je bij mij iets bestellen?