Maar dan anders ….                        

Dit heb ik al in 2005 geschreven . Je kunt het zien als een klein vervolg op automatisch schrift . Waarom lees je hieronder .


Door een kleine handblessure kwam er een hele tijd niets van het werken met automatisch schrift . Iets wat ik steeds meer ging missen . Maar als het vasthouden van een pen én lastig én pijnlijk is schiet het natuurlijk niet op . Maar vandaag kan ik “de drang”niet langer ontkennen en ga ik het dus op een hele nieuwerwetse manier proberen , achter het toetsenbord . Lijkt me op zich heerlijk want tot nu toe moest ik alle handgeschreven tekst nog eens overtikken … en dat zonder typediploma . De tekst tussen “ “ is altijd van mezelf en meestal geef ik die voor de duidelijkheid nog een ander kleur . Het blijft een vorm van automatisch schrift maar dan anders ……….
Gewoon maar eens kijken wat er gebeurt ;
4-6-2005 21:32
Er kan niets mis gaan Renate . Tot nu toe hebben we toch altijd een manier gevonden om met je te communiceren ? Waarom zou het op deze manier niet lukken ? Die gedachte moet je maar gewoon loslaten , zoals zoveel andere meningen die je in de loop van de tijd gevormd hebt .
 “Kun je er één specifiek noemen ?”
Wat dacht je van je mening dat bepaalde mensen maar korte tijd een rol zouden spelen in je leven ? Hebben niet juist die mensen je door moeilijke tijden heen geloodst ? Gewoon door er te zijn als vriend . Vriendschap is iets heel betrekkelijks en het is begrijpelijk dat je wat dat betreft in mensen teleurgesteld bent . Maar nu er mensen zijn die wel de moeite waard zijn mag je daar ook wel eens wat meer bij stil staan . Is het niet tijd om je angst los te laten  ? Mensen komen en gaan in het leven . Je hebt jezelf al een gelukkig geprijsd dat er niet al teveel dierbaren zijn gestorven . Maar het verdriet om mensen die nog wel leven maar niet meer een deel van je leven zijn telt ook ! Misschien komt dat verlies juist wel harder aan , deze mensen kiezen er bewust voor om niet meer met je om te gaan ..
De komende tijd zullen er mooie dingen afspelen op vriendschappelijk gebied . De juiste tijd om boosheid over eerdere vriendschappen los te laten ……
Renate wil je alsjeblieft even goed luisteren ? Je gaat een heel intens seizoen tegemoet , je zult veel van jezelf moeten laten zien . maar het zal het allemaal waard blijken te zijn . Is het dan niet verstandig om nu rust te nemen nu daar de ruimte voor is ? Nou ja je weet het antwoord al … toch ?
Maak je geen zorgen , het loop allemaal goed af . Daar mag je op vertrouwen . En stop nou eens met dingen die je tegen staan , waarom doe je dat toch . Denk je echt dat mensen daarmee geholpen zijn ?
“De dingen die ik hier schrijf zijn bedoeld voor mijn site . Ik zou het leuk vinden als je ook iets wilt zeggen waar anderen iets aan hebben “
A ha het algemeen nut . Kind toch . Wat is er voor nodig om je te laten inzien dat wat we ook vertellen er altijd iemand is die het leest en denkt : dat geldt voor mij ook ? Vroeg of laat komen mensen op de juiste plek voor het juiste antwoord . Wat ze natuurlijk al die tijd al bij zich droegen maar dat even terzijde . 2005 is het jaar van de grote contrasten , het verschil tussen arm en rijk , gevoel en verstand , het lijkt allemaal groter te worden . Maar de bezinning komt ook nog dit jaar . Steeds meer mensen gaan inzien wat nou echt waarde heeft . Een kind heeft niets aan 3 merkjassen . Die wil gewoon dat er iemand thuis is als ie van het klimrek is gevallen . Juist kinderen in deze tijd hebben genegenheid en bevestiging nodig . Dat besef zal bij jullie steeds meer groeien . Maar het uiteindelijke proces zal jaren in beslag nemen…
“Hmm niet slecht voor een eerste poging lijkt me . Leuk detail erbij is misschien wel dat ik na één regel mijn bril heb afgedaan (ik draag normaal lenzen ) en dus bijna op de tast heb zitten typen . Het lijkt me dat dit nog wel een vervolg zal krijgen !”

 

In juli 2005 ben ik uiteindelijk geopereerd aan beide ogen ; met geweldig resultaat ! Ik zie alles perfect zonder bril of lenzen en ben daar nog elke dag blij mee .