VGV .                                                 02-03-2008
 
VGV ofwel veelgestelde vragen ! Ik had dit ook FAQ . kunnen noemen wat staat voor frequently asked question . Een term die je op grote sites regelmatig tegenkomt . Maar ik wil deze site graag laagdrempelig houden . Het is dus gewoon vgv geworden .

Het zijn er nogal wat hoor , veelgestelde vragen . Voorlopig is dit gedeelte van de site dan ook meer in jullie e-mails te vinden dan hier op de site . Daar ga ik eens goed voor zitten op een regenachtige dag ….
Welke vragen , en antwoorden anders heb je er natuurlijk nog niks aan , zul je hier vinden ?
O.a. ; hoe herken ik een goed medium ? Wat kost een consult ? Is mijn kind paranormaal ? Ik hoor stemmen , wat moet ik doen ?
Misschien herken je deze vragen of wil je zelf een vraag stellen .
Stuur een mail  en wie weet vind je het antwoord hier binnenkort terug !

Hoe herken ik een goed medium ?

Dit is echt een lastige vraag om te beantwoorden . Het probleem is namelijk dat dit heel persoonlijk is . Wat voor de één goed werkt , heeft bij de ander totaal geen resultaat .
In ieder geval kun je op de volgende dingen letten ;
*Voel je op je gemak bij de persoon ? Zo niet , verder zoeken !
*Zorg ervoor dat er vooraf duidelijk is wat een gesprek kost én hoe lang dit duurt . Helaas gebeurt het nog wel eens dat er achteraf gezegd word dat een prijs voor een half uur was terwijl jij iets anders dacht .
*Neem en hou te allen tijde de verantwoording voor jezelf . Een medium is iemand die je kan helpen , geen goeroe die je blindelings moet volgen .
*Je uit moeten kleden of laten betasten is geen normale situatie ! Natuurlijk kan het voorkomen dat een medium ook energie wil geven of je vraagt je schoenen uit te doen . Maar alles moet gebeuren in overleg . Iemand mag je nooit ongevraagd aanraken dus ook een medium niet . Energie kan door je huid heen en laat zich zeker niet tegen houden door een kledingstuk .
*Geef geen grote bedragen uit en wees beducht op wisseltrucs . Helaas komt het nog enkele keren per maand voor dat mensen aanzienlijke bedragen bij mediums achterlaten . Dit geld laten “zegenen” , daarna een tijd onder hun kussen moeten leggen en er veel te laat achter komen dat het geld is ingewisseld voor oud papier .
Bij een goed medium ga je altijd beter/sterker of opgeluchter weg dan je kwam . In mijn ogen ben je een slecht medium als je voor iemand “een slechte voorspelling” doet en dan niet aan de persoon mee geeft hoe men hiermee om kan gaan .

Hoe herken je dan wél een goed medium ?

*Vraag eens aan bekenden naar hun ervaringen .
*Bezoek eens een kleinschalige beurs en vraag eens aan andere bezoekers naar hun ervaringen . Nogmaals wat voor een ander goed is , hoeft niet automatisch goed voor jou te zijn .
*En bovenal laat je leven niet leiden door wat een ander zegt . Ook een medium schat wel eens iets verkeerd in , heeft zijn dag niet .  

Wat kost een consult ?
Weer een lastige vraag om kort te beantwoorden . Op de beurs liggen de prijzen normaal gesproken tussen de 5 euro en de 15 euro . Er zijn ook mensen die met een vrijwillige bijdrage werken . Dat is mooi want dan kun je als het jou tegenvalt een klein bedrag achter laten . Ook kun je op beurzen een combinatie van consult en bijv.. tekening krijgen . Hiervan ligt de prijs  meestal tussen de 12,50 en 25 euro . Uiteraard betaal je voor een schilderij of speciaal materiaal mogelijk extra . Bespreek altijd vooraf de kosten , dan weet je waar je aan toe bent .
Privé consulten bij iemand thuis of bij een medium thuis kunnen aanzienlijk meer kosten . Vraag vooraf naar de prijs én de tijd die voor je wordt gereserveerd . Onderstaande bedragen zijn een indicatie !
Half uur consult 15 tot 40 euro
Uur 17,50 tot 60 euro
Anderhalf uur 25 tot 80 euro
Hou ook rekening met eventuele reiskosten en bijkomende kosten .

Ik hoor stemmen . Wat moet ik doen ?


Allereerst niet in paniek raken ! Maar ook hier kan ik geen eenduidig antwoord geven . Dit ligt namelijk aan hoe die stemmen aanwezig zijn en hoe ze zich gedragen . Als stemmen je angstig maken en je vragen of dwingen dingen te doen ? Dan stop je nu met lezen en ga je naar de huisarts of je behandelend arts . Hier hoef je je niet voor te schamen ! Maar je moet wel de juiste begeleiding krijgen ! Des te sneller ben jij weer de baas van je eigen lichaam . Zijn de stemmen in je hoofd vriendelijk en heb je er controle over ? Gefeliciteerd ! Maar helaas zit je er meestal tussenin . Ook nu geldt weer ; het is jouw lichaam en jouw leven . Hoe spannend het ook kan zijn om stemmen te horen , blijf altijd de baas ! Je mag dus rustig aangeven dat je s’nachts geen gebabbel in je hoofd wilt . Jij bepaalt !

Is het waar dat rozenkwarts rustgevend werkt ?

Dit klopt inderdaad ! Ik heb al vele malen een steen meegegeven aan een ouder van een onrustig of huilerig kind .Ook tot mijn verbazing met verrassende resultaten . Bij sommige kinderen was de reactie op de steen zodanig dat ze binnen een week rustiger sliepen . Daar kan zelfs ik met mijn nuchtere kijk geen verklaring voor geven .
Pas wel op met kleine steentjes . Een idee is om een steentje bijv.. in een oud washandje te doen en dit dicht te naaien . Leg scherpe stenen niet in het bedje . Je kunt bijv.. wel een steentje onder het hoeslaken leggen als en kind al wat ouder is . Natuurlijk is ook een nachtkastje of een plank bij of boven het bed een idee.
 
Deze vraag kreeg ik van een elfjarig meisje ;
Wat zijn die kleurtjes die ik bij mensen zie ?

Dit zijn aurakleuren . De aura is een energieveld om iets of iemand heen . Je ziet als het ware een gekleurde wolk om iemand heen . De kleuren veranderen continu . Bij elke ervaring die je hebt en elke emotie . In principe kan iedereen aura’s zien . Hoewel de één daar meer aanleg voor heeft dan de ander . Op zich is het natuurlijk heel leuk als je die aura ziet . Je schiet er alleen weinig mee op als je niet weet wat de kleuren betekenen . Voor een kort overzicht met kleuren kun je bij “Kleuren” op deze site kijken . De aura kan heel klein zijn (dicht om iets of iemand heen ) , maar ook meters ver reiken . Er zijn aura genezers die aan de hand van de energie in de aura mensen weer een beetje op weg helpen . Jullie weten dat ik niet dol ben op termen als “genezer” . Bij serieuze klachten ga je altijd eerst naar een arts !
Er is teveel over aura en kleuren te vertellen om hier te bespreken . Ik raad je aan eens een boek over aura’s te lezen .
N.B. de jongedame is inmiddels 12 cm gegroeid en een jaartje ouder . Het gaat prima met haar . Zij zit met andere kinderen in een groepje waar ze 1x per maand praten over "paranormaal enzo".
 
Wat is psychometrie ?

Dit is het aanvoelen van energie via een foto of voorwerp . Dit is niet alleen weg gelegd voor mediums . Iedereen heeft wel eens mee gemaakt een sfeer (energie) aan te voelen . Bijv. als je de eerste keer een huis binnen komt . Alles in en om ons heen is energie . Die energie blijft als het ware aan voorwerpen plakken waar je mee in contact bent geweest . Denk maar eens aan je handen en hoeveel dingen je op een dag aanraakt . Je kunt je voorstellen dat vuil op jouw handen achter blijft als je iets aanraakt en andersom . Zo gaat het ook met energie . Van die energie maakt een medium gebruik om jou en je situatie als het ware af te tasten .

Wat is helderziend ?

Dat is een beetje een strikvraag . Iemand die helderziend is ziet echt niet altijd luid en duidelijk in beelden (alsof je naar tv kijkt) . Dit gebeurt wel , maar is echt niet altijd het geval . Iemand die helderziend is ziet flarden van mensen of situaties . Een beetje zoals zappen van zender naar zender . Als je dat snel doet pik je de beelden amper op en moet je in seconden beslissen wat relevant (leuk programma) is of niet . Ik zie als het waren in een flits iets en ga dan puzzelen , is het relevant of niet ? Dit kan me ook rustig in een drukke winkel gebeuren . Bij mij zijn de beelden het sterkst als ik mediteer of me op iemand anders (uiteraard met toestemming !) instel . Net als alle andere dingen die met spiritualiteit te maken hebben is dit niet altijd leuk . Tenslotte is het op tv ook niet altijd alleen maar leuk .

Ik wil graag contact met mijn overleden vader . Maar ik ben al heel vaak op beurzen geweest maar ik krijg nooit iets van hem te horen . Waarom niet ?

Weer zo'n lastige vraag . Want net als hier op aarde iedereen een andere reden heeft om iets wel of niet te doen geldt dat ook voor de communicatie met overledenen . Er zijn overledene die vrijwel direct in staat lijken te communiceren . Hoewel het voor mij niet altijd duidelijk is of daarvoor "een tolk" gebruikt word of niet . Mij maakt het eerlijk gezegd niet uit wie de boodschap vertaalt , als de boodschap maar duidelijk is . Ook als je daar wat langer op moet wachten . Er kunnen ook hier redenen liggen waarom er geen of nauwelijks contact is . Bijv. als de nabestaanden nog erg emotioneel zijn over het verlies of er schuldgevoel is (heb ik wel genoeg gedaan voor de overledene ?). Teveel emotie kan het voor beide partijen erg moeilijk maken om te communiceren . Wat de reden ook mag zijn , ga nooit op een aanbod in van een paragnost die "wel even iemand op zal roepen" . Hetzelfde geldt voor glaasje draaien en andere "oproepmethode", niet aan beginnen !
Er is geen enkele garantie dat alleen de gewenste personen opgeroepen worden !

Ik heb jaren geleden een Reiki 1 initiatie gehad . Nu wil ik verder met Reiki maar mijn nieuwe Reiki Master zegt dat ik eerst opnieuw in Reiki 1 geïnitieerd moet worden . Waarom is dat ?

Tja waarom ? Heel gemeen maar misschien omdat hij/zij het geld goed kan gebruiken ? Echt ik zou onbevooroordeeld antwoord willen geven op deze vraag , maar ik kan geen enkele reden bedenken waarom je opnieuw geïnitieerd moet worden . Hooguit kan de persoon in kwestie het gevoel hebben dat je niet geïnitieerd bent .
Uiteraard is het wel nuttig om weer even de basis van Reiki door te nemen , je geheugen op te frissen en de handposities weer eens door te nemen .
Reiki is niet iets wat verouderd of weer weg gaat . Kijk ook eens bij Reiki .