Voorspellen .                                    26-03-2009

 

Voorspellen . Waarzeggen . Kloppen die termen wel ? Als je de woorden goed bekijkt en/of ontleed , klinkt het bijna te mooi om waar te zijn . Kun je dan niets voorspellen of waarzeggen ? In zekere zin wel , maar hoe ga jij of een ander er mee om .
Als ik iets “voorspel” heb je altijd nog je vrije wil . Stel dat ik zeg dat je op een bepaalde datum bij een verkeersongeluk betrokken raakt . Je kunt dan een andere route nemen of die dag thuis blijven , dan komt de voorspelling niet uit .
Voorspellen is voor mij meer ; iemand voorbereiden op iets wat mogelijk kan gebeuren vanuit de situatie zoals die op dit moment is . Je kunt hiermee iemand beter zicht geven op een situatie , waardoor men er anders mee om kan gaan .
Moeten dan alle tarotspellen en pendels de prullenbak in ? Welnee ! Je kunt op deze manier spelenderwijs inzicht krijgen in de situaties die spelen . Het lijkt mij persoonlijk wel beter om geen grote levensvragen te stellen aan een orakel , maar natuurlijk is de keus aan jou . Kijk gewoon eens wat het beste bij je past . Wil je alleen een simpel ja of nee dan is een pendel of een dobbelsteen al een optie . Wil je meer inzicht in wat er aan de hand is en ben je bereid meer tijd aan je vraag en antwoord te besteden dan kom je met de tarot een heel eind . Hieronder wat suggesties ;
 

Mijn wens voor 2009
 
Ik wens je nieuwe mogelijkheden
met een dosis zekerheid
Ik wens je gouden bergen
met een randje realiteit
Ik wens je normen en waarden
op je eigenwijze manier
Ik wens je open deuren
die naar het verleden op een kier
Ik wens je urenlange gesprekken
met zo'n heerlijk zwijgzaam moment
Ik wens je dat je dat kunt koesteren
en beseft hoe gelukkig je bent
Ik wens je mooie momenten
met af en toe een traan
Ik wens je eeuwige vriendschap
maar ook tijdig laten gaan
Ik wens je prettig werk
met collega's om te delen
Ik wens je ruim voldoende geld
zonder behoefte iets te stelen
Ik wens je leerzame lessen
voor de nodige vooruitgang
Ik wens je goede gezondheid
liefst een heel leven lang
Ik wens je zeven zeeën
lekker languit vanaf de bank
Ik wens je lekker eten
ook al blijf je dan niet slank
Ik wens je bij minder goeds
dat iemand je eens de hand reikt
Ik wens je houden van
zeker als je in de spiegel kijkt
Ik wens je herinneringen
met een lach en een traan
Ik wens je het inzicht
dat je het goed hebt gedaan
Ik wens je heel veel liefde
met een vlinder hier of daar
Ik wens je genegenheid
voor jezelf en voor elkaar
 
Tot slot wens ik je, niet egoïstisch, Vlindervrij
Ik kan er elke dag van genieten, deel het met mij!
 
Renate

 

Voorspellingen 2007

Voorspellingen 2006

Tarot ;

Dobbelstenen ;

Pendelen ;
 

 

De voorspellingen voor 2007 ;

 

In 2006 zijn we begonnen aan het opbouwen van dingen . We zijn ons bewust geworden dat opbouwen vaak ook eerst afbreken betekent . Veel van jullie hebben dan ook verdrietige beslissingen moeten nemen . Er is een einde gekomen aan relaties , werk en helaas ook aan mensenlevens . In 2007 gaan we uitbouwen waar we in 2006 aan zijn begonnen . Dingen worden meer concreet , tastbaar . Hoewel veel van jullie nog een flinke hindernis in het begin van 2007 moeten nemen zal bijna iedereen tevreden terug kijken op 2007 . En dat is toch wel heel bijzonder voor een volkje wat zo makkelijk moppert ;-). Spiritualiteit blijft groeien maar het wordt wel allemaal iets concreter . Niet al te zweverig meer . Lang zijn we tevreden geweest met zweverige mooi weer praatjes . Nu kunnen we best hard met onze neus op de feiten gedrukt worden en dat is goed . Hoe pijnlijker de les , hoe beter de stof blijft hangen .

Het valt niet mee om een voorspelling voor miljoenen mensen te geven . Het lijkt er op dat we weer de nodige fouten van ministers te horen krijgen . Tendens is wel dat opstappen een issue wordt . Men schuift de verantwoording nu wel heel makkelijk ter zijde . Verder schijnen we een Koninklijke baby te krijgen die deels met het Nederlands Koningshuis te maken heeft (ik begrijp zelf weinig van die voorspelling maar de tijd zal ons misschien leren hoe of wat ?).
 

Verder krijg ik te horen dat Cambodja veel nieuws krijgt dit jaar . Ik zie ook modderige aardverschuivingen maar ik weet niet of ik die 2 stukjes info moet combineren .

Het zal geen geheim zijn dat ik geen fan ben van het UWV  , ik ben kennelijk niet de enige . Er komen rapporten bij journalisten terecht die aangeven hoe slecht die organisatie in elkaar zit . Kost veel tijd in de 2e kamer en hup daar gaan onze centjes weer .

Er word ook gezegd dat er een laat griepvirus voor veel overlast gaat bezorgen , dit zou eind maart , begin april zijn . De symptomen zijn met name buikklachten en eist helaas slachtoffers door uitdroging en infecties . Begrijp wel dat het dan om de zwakkere mensen gaat (bejaarden). Hoewel het nauwelijks voor te stellen is nu (ik schrijf dit half januari) word er gezegd dat we het ineens heel koud gaan krijgen in februari . Maar ach ik neem aan dat je nog genoeg winterkleren hebt om die tijd door te komen .
Misschien een mooi moment om je te vragen bewust te zijn van de mensen die het minder breed hebben dan jij . Triest genoeg zijn dat er een heleboel . Natuurlijk kan niet iedereen geld beschikbaar stellen , maar misschien kun je net als ik eens flink gaan opruimen . Bel dan even Humanitas of het Leger des Heils en je hebt weer wat mensen gelukkig gemaakt . Het kan zo simpel zijn !

Het 2e deel van 2007 loopt voor veel mensen lekker op rolletjes na het harde werken in het 1e deel . De zomer schijnt ook weer vreemd te verlopen , zo zouden we al heel vroeg 3 hele warme weken krijgen en daarna weer fris , bijna koud .Zoals altijd gaat de natuur weer zijn eigen gang . Het aantal faillissementen in 2006 was schrikbarend maar gelukkig lijkt dat in 2007 over de piek heen te zijn . De koopkracht herstelt zich langzaam en ook instanties worden voorzichtiger met het verstrekken van subsidies .

Nogmaals ; het is natuurlijk geen doen om voor 16 miljoen mensen een voorspelling te geven die voor ieder klopt . Moet je toch even niet aan denken ook . Ik heb geprobeerd die dingen eruit te pikken die waarschijnlijk in de media hun plek krijgen .

Rest mij niets anders dan om iedereen een heel mooi , bijzonder en gezond 2007 te wensen ! Zorg goed voor jezelf !!

 

 

 

De voorspelling die ik begin 2006 op de site heb geplaatst :

2006 is/wordt voor veel mensen het jaar waarin dingen concreet worden . Werd er in 2005 nog vooral plannen gemaakt , 2006 is het jaar van uitvoeren . De schouders er weer onder zetten . Opvallend daarbij is dat het ook écht gaat om dingen die mensen willen . Het moeten komt bij veel mensen meer op de achtergrond .
Er staan ons als land wel weer wat dingen te wachten , maar we worden steeds vastberadener . Wij willen ons kikkerlandje graag houden zoals het is en zullen daarvoor onze stem laten horen . Dat daar ook mensen tussen zitten die daarin doorslaan zal voor niemand een verrassing zijn . Maar wij zijn een sterk volk , ongeacht onze oorspronkelijke afkomst , huidskleur of handicaps . We zijn allemaal mensen die in het zelfde land wonen . Het wordt tijd dat we ons ook zo gaan gedragen .
Het zal ook geen verrassing zijn dat ook de natuur ons af en toe gaat verbazen . Er veranderd veel in ons klimaat en de natuur heeft niet altijd hetzelfde tempo wat soms tot leuke en soms voor minder leuke verrassingen gaat zorgen .
Wie je ook bent of waar je ook vandaan komt , doe de dingen waarvan jij vind dat ze juist zijn . Neem verantwoording (of hou) voor je eigen leven . Laat je lot niet bepalen door een ander ! Je kunt niet altijd kiezen wat er in je leven gebeurt , maar je kunt wél altijd kiezen hoe je daar mee omgaat !


 
Ik kan rustig zeggen dat ik in 2005 mijn blikveld verruimt heb , zowel letterlijk als figuurlijk . Vooral letterlijk is dat een heel mooi cadeau geweest en ik wens dat het ook zo blijft . Dingen die voor andere mensen zo vanzelfsprekend zijn lagen voor mij ook ineens binnen handbereik . Ik heb veel aangepakt in 2005 , maar eerlijk is eerlijk , ik heb nog steeds eerder mijn grenzen bereikt dan ik zou willen . Maar ik ben nooit bang geweest om iets te leren en hoe eigenwijs ik ook ben , vroeg of laat zal ik hier beter grip op krijgen . Hoewel die eigenwijsheid soms meer weg heeft van domme koppigheid ;-)
Ook in mijn contact met jullie probeer ik eerlijker te zijn over wat ik wel en niet aankan . Dat heeft een bijzonder effect gehad . Laatst kreeg ik op één dag 4 mails en 2 sms-jes dat ik goed voor mezelf moest zorgen . Lief hoor !
Ik ga met volle teugen van de komende weken genieten . In deze weken moet voor mij duidelijk worden of ik met Vlindervrij door kan gaan of ik door omstandigheden gedwongen ga worden te stoppen .
Ik kan en wil niet geloven dat het hier eindigt !
Het allerbeste allemaal , zorg goed voor jezelf en waar mogelijk voor elkaar !
 


 

Tarot ;
 
Een pak kaarten met , meestal , gekleurde plaatjes . Wat moet je daar nou van zeggen ? Laat ik beginnen met ; love them or leave them (hou ervan of laat ze links liggen ) . De meningen over tarot zijn dus nogal verdeeld . Zoals bij zoveel dingen vind ik alleen je eigen ervaring telt . Er is niks engs aan de kaarten maar ook hier geldt als je er bang voor bent moet je er niet aan beginnen . Ik heb wel eens met open mond geluisterd naar iemand die de meest waanzinnige doemscenario´s uit de kaarten wist te halen . Terecht ? Eerlijk gezegd denk ik van niet . Ik denk dat de kaarten bedoeld zijn als advies , als leidraad . Net zoals in het dagelijks leven schiet je er niks mee op om iemand op de vingers te tikken zonder daarbij een suggestie te doen hoe het beter kan . Dat doen de kaarten in mijn ogen ; een advies geven hoe je tegen je situatie aan kunt kijken .
Er zijn onnoemelijk veel verschillende soorten tarotkaarten , meestal 78 in een deck (ofwel een pak kaarten ) . Vaak zijn deze kaarten onderverdeeld in een grote en een kleine Arcana . De eerste 22 kaarten zijn zeer bepalend . In boeken is voor deze 22 kaarten vaak een uitgebreide omschrijving aanwezig . De andere 56 kaarten vormen de kleine Arcana en lijken veel op de gewone spelkaarten . Er zijn vier kleuren (of series naar gelang het ontwerp van de tarot ) met een koning , koningin , ridder en schildknaap (om het makkelijk te maken geldt ook hier ; naar gelang het ontwerp van de tarot . ) . Naast deze vier kaarten heb je dan nog één (Aas ) tot tien . Als je een tarotdeck koopt zit er meestal een boek bij …. En daar begint ook de ellende !
Wat een hoop informatie ! Geloof mij maar , je ziet door de bomen het bos niet meer . Je zou er hartstikke onzeker van worden en dat is natuurlijk niet de bedoeling ! Dan maar geen tarot aanschaffen ? Tuurlijk wel ! Hartstikke leuk , gewoon doen ! Begin klein maar vooral kijk naar de kaart i.p.v. het boek te lezen . Als ik je een tip mag geven ; schud één keer per dag de kaarten en pak er één uit . Kijk naar de kaart en bedenk wat deze kaart voor jou betekent . Waarom pak je juist deze kaart ? Welk gevoel geeft het je ? Het kan best dat je diverse malen dezelfde kaart pakt en nee dat is geen toeval . Het kan zijn dat de boodschap van de kaart nog niet tot je doorgedrongen is of dat de situatie waar de kaart op slaat nog steeds aan de gang is . Schiet nou niet in de stress  als je een kaart als de Dood pakt . Deze kaart heeft maar zelden de letterlijke betekenis . Veel vaker betekent het dat er een eind komt aan een situatie en of je dat nou leuk vind of niet een einde is ook altijd een nieuw begin .
Als je een beetje vertrouwd ben met de kaarten kun je kleine leggingen gaan doen . Natuurlijk kun je ook per kaart de beschrijving in het boek lezen en deze evt. opschrijven . Gewoon doen waar jij je lekker bij voelt .
Ik heb zelf een tarotcursus gevolgd , ik ben dus geen tarotist . Toch kun je bij mij een kleine tarot introductiecursus volgen . Een leuke manier om spelenderwijs iets meer over de kaarten en jezelf te ontdekken .       
 
Dobbelstenen ;
 
Heel eenvoudig en iedereen heeft ze wel in huis . Bedenk wel dat je met een ja of nee vraag altijd 50% kans hebt dat het antwoord datgene is waar je op hoopte . Tenslotte zijn er maar twee mogelijkheden (even of oneven ) !
Werkwijze ; stel voor jezelf de regels op . Is even ja en oneven nee ? Werk je met één of twee dobbelstenen ? Bij twee dobbelstenen die hetzelfde aangeven heb je gevoelsmatig misschien iets meer zekerheid , maar het blijft een spelletje !
Kan heel hilarisch worden als je dezelfde vraag net even anders formuleert ……
 
Pendelen ;
 
Wie kent niet de traditie van een speld aan een touwtje om te kijken of de baby een jongen of een meisje wordt ?
Je hoeft dus geen echte pendel te kopen om hier mee aan de slag te gaan . Hoewel het natuurlijk wel iets heeft . Als je gaat kijken voor een pendel doe dit dan op je gemak . Probeer diverse pendels even uit . De één heeft de voorkeur voor een pendel van edelsteen , de ander van metaal . Er zijn ook sets van pendel en boek te koop . Hierin staat beschreven hoe de pendel vast te houden en vaak zitten er ook pendelkaarten in het boek . Je kunt zo´n pendelkaart trouwens heel simpel zelf maken ; trek een cirkel op een blad papier (met passer of bijv. een bordje ) . Zet in het middel een punt waar je de pendel boven kunt hangen . Ga zo ontspannen mogelijk zitten en vraag de pendel naar de ja-beweging . Het kan dat de pendel nu van links naar rechts , van voor naar achter of in rondjes gaat bewegen (let er hierbij op of dit met of tegen de klok in is ). Vraag de pendel nu om stil te hangen en vraag naar de nee-beweging . Je kunt nu je blad indelen naar ja en nee . Mocht je meer keuzes willen hebben dan herhaal je de oefening hierboven . Zet als je net begint niet teveel mogelijkheden op je blad .
Als je dit gedaan hebt begin je met simpele vragen ; bijv. is het vandaag maandag of ben ik een man ? Stel ook vragen waarop het antwoord nee moet zijn . Zo kun je controleren dat de pendel alle twee de bewegingen maakt . Krijg je een onjuist antwoord ? Vraag de pendel dan weer om stil te hangen en herhaal de oefening om te vragen wat de ja-beweging is .
Probeer ontspannen te blijven zitten , let op je houding ! Hou de pendel niet te krampachtig vast . Ook hier geldt , blijf altijd beseffen dat het een spelvorm is ! Vergeet nooit dat je een eigen wil hebt en bedenk dat als je niet het antwoord krijgt waar je op hoopte het een momentopname is . Morgen kan alles anders zijn !
Hou er ook rekening mee dat het makkelijker is om voor een ander het juiste antwoord te krijgen dan voor jezelf . Als je iets wilt laten uitpendelen , zou je eens een pendelaar op bijv. een paranormale beurs kunnen bezoeken .

 

(augustus 2006 : hier word nog aan gewerkt !)26-03-2009 nog steeds ..... zucht