Wie ben ik?                                                        14-10-2009

Ik heb het al heel lang uitgesteld maar er blijft me maar gevraagd worden of ik een "wie ben ik" op de site wil plaatsen. Eigenlijk is het antwoord nee.

Mijn naam is Renate en ik ben geboren in Rotterdam bij twee geweldige ouders. Een paar jaar later kreeg ik er ook een broer bij die me al snel boven het hoofd groeide.
 

In mijn favoriete omgeving;

 

Ik heb een hele zorgeloze jeugd gehad waar letterlijk in één klap een eind aan kwam. Een tiental jaar geleden ontdekte ik bij toeval mijn paranormale aanleg.
Ik durf het bijna niet te bekennen maar ik heb er destijds niets speciaals voor gedaan. Ik bezocht een spirituele vereniging waar een seance gehouden werd en zag en voelde van alles. Later kreeg ik van meerder mensen de bevestiging dat wat ik ervaren had voor hun nuttige informatie was. Het is alsof er toen een knop is omgegaan. Kort daarna kreeg ik spontaan informatie door. Dat klinkt heel leuk maar ik zag mezelf nog niet aanbellen bij iemand en hun overdonderen met wat ik "in mijn hoofd had". Dat kun je toch niet maken? Na een paar vervelende dagen opperde iemand dat ik maar gewoon moest zeggen dat ik alleen informatie wilde ontvangen die ik kon doorgeven. Zo simpel was het, geloof het of niet. Niks geen ingewikkelde oefeningen, meditaties of pijnlijke ervaringen. Ik was zo maar ineens weer "baas in eigen hoofd". Iets wat prima past bij een type zoals ik. Een jaar of acht geleden heb ik mezelf aangeleerd om met psychometrie te werken. Daarmee voorkom ik voor mezelf dat ik  uit mezelf informatie verstrek. Dit heeft mij een hoop rust gegeven en verder is het eigenlijk alleen maar wederzijds vertrouwen tussen mij en diegene die mij informatie doorgeven.
De klap die een eind aan mijn jeugd maakte speelt meer dan mij lief is nog een rol. Mijn lichaam hapert nogal eens en dus ook mijn werk.
Een logisch probleem als je je eigen product bent. Ik wens steeds meer grip op mijn lijf en dus op mijn leven en werk te krijgen. Zo leer ik elke keer wat bij maar ik vraag me af of het ooit een keer ophoud. Ik ben ook maar een mens hoor, dat blijkt maar weer.

Ik ervaar mijn werk als pittig maar ook zeer dankbaar. Zeker tegen het eind van het seizoen kan ik wel eens verlangen naar simpel suffe dingen doen.
Ik realiseer me dat mensen mijn aanleg als gave zien en dat vind ik wel eens moeilijk. Gelukkig heb ik fijne collega's.
Ik werk bijvoorbeeld veel samen met mijn vader.
Hij is heel sterk in energiewerk en ik babbel heel makkelijk. Een goede combinatie.

Er zijn veel vooroordelen over het spirituele wereldje en ik moet eerlijk bekennen dat ze niet allemaal onterecht zijn. Ik streef er in mijn werk naar toegankelijk, betrouwbaar en nuchter te zijn. Ik probeer mijn werk uit het zweverige sfeertje te halen en mensen te laten zien dat zij, uiteindelijk, op een zelfde manier kunnen communiceren met de spirituele wereld als ik. We zijn allemaal geboren met zes zintuigen! Gebruik ze!